Convertir una furgoneta en habitatge per passar-hi les vacances és l’especialitat de TMCamper, una empresa familiar de Santa Coloma de Queralt que fa més de 12 anys que transforma i adapta aquests vehicles.

El sector de la camperització vivia un bon moment abans de la Covid-19, ja que era un sector que anava amb auge. Tot i això, aquest any, arran de la pandèmia, les consultes a l’empresa no han baixat i s’han mantingut tot i que durant diverses setmanes l’empresa colomina no va rebre cap consulta ni per correu ni per telèfon. Amèlia Esplugues, gerent de l’empresa, ha explicat a EFMR.cat que “ara estem remuntant, ja teníem força demanda abans, ara el que ens trobem és que ens tornem a situar a com estàvem abans de la crisi sanitària”.

ÀUDIO: Amèlia Esplugues, gerent de TMCamper, explica com han viscut la crisi sanitària

TMCamper es dedica a la camperització de furgonetes des del disseny i la fabricació fins a la legalització d’aquestes, la mateixa Esplugues confirmava que les últimes setmanes s’ha produït un augment de l’interès per part d’un nou perfil de client, això fa preveure a l’equip que aquest any la gent s’interessarà molt més per aquest tipus de furgonetes.

Furgoneta Camper (Imatge: TMCamper)

L’empresa TMCamper, on hi treballen 5 treballadors, va néixer en plena crisis econòmica el 2008, a partir de llavors la gerent de l’empresa expressa que “la gent va fer canvi de xip, alhora, de realitzar sortides de cap de setmana i sortides d’estiu”, a més a més, Esplugues afegia que aquesta també pot ser un punt d’inflexió “pot ser que torni a passar tenint en compte que és sanitària i que la gent busca desaparèixer dels llocs molt turístics i amb molta gent”.

ÀUDIO: Esplugues relaciona aquesta crisis amb la del 2008

De moment, a l’empresa colomina tenen llista d’espera i el temps per entregar una furgoneta equipada és, aproximadament, d’uns tres mesos, sempre tenint en compte el volum d’aquesta. El preu de les furgonetes que més es treballa, les de gran volum, ronda entre els 20.000 i 25.000 € fer l’equipació de la furgoneta i tot el tràmit legal.