La nova Junta de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya, renovada el passat 8 de març a l’Assemblea General a Peralada -que va prendre possessió de forma telemàtica el 22 de maig- ha anunciat aquest 6 de juny el repartiment de càrrecs i funcions entre els diferents representants dels territoris i pessebres catalans, entre els quals es troba el de l’Espluga de Francolí. L’espluguina Núria Giné, que ja formava part de la Junta des del 2018 com a vocal, ha estat nomenada tresorera de l’agrupació nacional. Giné és secretària de l’Associació del Pessebre Vivent de l’Espluga des del 2016, i forma part d’una família implicada als pessebres vivents de l’Espluga des de la Cova de la Font Major, el 1967.

A banda de Núria, també s’estrenen amb càrrec a la Junta de la Federació la nova presidenta, M. Àngels Serentill, del Pessebre Vivent del Pont Llarg de Manresa; Lourdes Serra és la nova vicepresidenta, procedent del Pessebre Vivent de Brunyola. Joan Lorenzo -del Pessebre Vivent de Sant Feliu de Llobregat, i que ja formava part de l’anterior Junta, és el nou secretari extern, mentre José Antonio Díaz s’incorpora com a secretari intern, procedent del Pessebre Vivent de Sant Quintí de Mediona.

La nova presidenta s’ha dirigit a tots els Pessebres Vivents mitjançant una carta de presentació en la qual assumeix el càrrec “conscient de la responsabilitat que comporta, però amb molta satisfacció per poder representar a tots els Pessebres de Catalunya i molt contenta de formar part d’una Junta amb un equip de gent competent, il·lusionada i amb ganes de treballar plegats pel bé i l’impuls dels Pessebres Vivents de Catalunya”.