L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí reobrirà diversos serveis i equipaments municipals en les properes setmanes, seguint les indicacions de desescalada i flexibilització de les mesures de confinament. L’atenció presencial a les oficines de l’Ajuntament es reprendrà a partir de dimecres 3 de juny en l’horari habitual (de 8h a 14h de dilluns a divendres i també de 17h a 20h els dilluns) però només s’habilitarà un únic punt presencial a les oficines de la Plaça de la Vila.

Es recomana prioritzar l’atenció telemàtica o telefònica per fer tràmits i consultes a les oficines, es recorda que els telèfons de contacte són el 977 870 227 i el 977 870 005 i el correu; espluga@esplugadefrancoli.cat. Des del mes de març no hi ha hagut atenció presencial a l’Ajuntament de l’Espluga però s’han seguit tramitant totes les peticions per via telemàtica.

Durant les properes setmanes també es reprendrà l’activitat a la Llar d’Infants Municipal, a l’Espluga FM Ràdio i a l’Oficina de Turisme de l’Espluga. A més, de la flexibilització de les mesures a la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola, que va obrir alguns dels serveis el dia 25 de maig.

Tots els serveis s’obriràn respectant les mesures d’higiene i seguretat dictades per les autoritats sanitàries i es demana als usuaris la màxima responsabilitat per complir-les i vetllar per la salut de la ciutadania.

Reobertura de la Llar d’Infants Municipal de l’Espluga

La Llar d’Infants Municipal reobrirà les seves portes a partir del proper dilluns 1 de juny, tal com proposa el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. És un dels primers serveis que es reobre tenint en compte la necessitat de conciliació familiar d’alguns usuaris.

La Llar ha adoptat totes les mesures necessàries per poder garantir la seguretat en el servei que ofereix, per aquest motiu les famílies implicades han rebut un seguit d’indicacions per informar de com es farà aquests servei assistencial en horari de 9h a 13h del matí.

A partir del 8 de juny tornarà a haver-hi atenció presencial a l’Oficina de Turisme 

A partir del dia 3 de juny, els treballadors de l’àrea de turisme de l’Espluga començaran a reincorporar-se gradualment als seus respectius llocs de treball, a porta tancada,  per adequar els espais i preparar-los per poder rebre els primers visitants i turistes amb totes les garanties de seguretat, ja que a partir del dia 8 de juny està prevista la reobertura de l’Oficina de Turisme, i a partir del cap de setmana 13 i 14 de juny  les Coves de l’Espluga i la Fassina Balanyà. Per a més endavant s’està estudiant la manera d’oferir de nou la Ruta Templera i Hospitalera de manera que no es posi en risc la salut de guies i ni visitants.

A partir del dia 8 de juny també reobrirà portes el Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla amb mesures de sanitat i seguretat garantides.

Malgrat que l’afluència de visitants pugui ser més baixa que en d’altres temporades, des de Turisme Espluga es prepararan accions i campanyes d’estiu per incentivar el turisme de proximitat.