El tancament de Nissan tindrà un impacte d’entre un 2,6% i un 3% del PIB, afectarà 425 empreses i eliminarà entre 20.000 i 30.000 llocs de treball, segons PIMEC. Amb això de retruc també afectarà la Conca de Barberà concretament a la planta de MAHLE a Montblanc podria perdre prop de 4 milions i mig d’euros a causa del tancament de les plantes de Nissan a Catalunya, segons avança TAC12.

Segons fonts pròximes a l’empresa a TAC12, des de la Conca de Barberà es produïen components per la refrigeració dels vehicles que es fabricaven des de la Zona Franca. Aquests elements representen entorn el 1,5 % de la producció de la planta de MAHLE a Montblanc. La xifra creix fins al 2,5 si es té en compte el conjunt de Nissan i Renault.

Tot i això, aquestes plantes de la Conca treballen per a una vintena de fabricants de l’automòbil, amb Volkswagen i Opel com a principals clients.