El centre especial de treball Aprodisca de Montblanc ha ampliat i modernitzat la llar-residència que ocupen persones amb discapacitat intel·lectual.

La llar es troba a un bloc de pisos de Montblanc, al carrer Josep Maria Poblet, i fins ara hi havia plaça per a 19 persones. Ara les instal·lacions, que fa vint anys que funcionen, s’han modernitzat i s’han ampliat amb l’adquisició d’uns baixos al mateix edifici. Això permetrà donar resposta a la llarga llista d’espera i oferir sis noves places de residència.

Els nous pisos tenen més habitacions individuals per fomentar la intimitat de les persones que hi viuran. La gerent d’Aprodisca, Anna Mas, destaca que “vam creure convenient actualitzar les instal·lacions ja existents i ampliar-les per donar resposta a les famílies”.

Amb les obres acabades, ara falta poder concertar les places amb la Generalitat, un cop s’aprovin els nous pressupostos. El 30% de les obres l’ha finançat la Generalitat, l’altre 30% la fundació ONCE i el 40% restant Aprodisca.

Aquesta residència serveix de passarel·la d’entrenament per la vida independent dels seus usuaris. Ara aprodisca ja comença a treballar amb serveis per atendre l’envelliment dels seus usuaris. Mas destaca que “és molt important aquest pas cap a la vida independent de les persones amb diversitat funcional”.

La inauguració es va fer aquest dijous, coincidint amb el Dia Internacional de la Justícia Social. Va comptar amb la presència de Marta Cassany, directora dels serveis territorials del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, així com representants de la Fundació ONCE, del Consell Comarcal de la Conca i de l’Ajuntament de Montblanc, a més d’amics, treballadors i usuaris d’Aprodisca.