El ple de l’Ajuntament de l’Espluga va entrar per urgència, pels tres grups municipals, una moció per demanar a l’Estat que aprovi les ajudes pels afectats per l’aiguat de Sant Marc del 2019. Aquesta, es va aprovar per unanimitat.

Els tres grups, Som Espluga, Junts per l’Espluga i Nova Espluga van reclamar a l’Estat que aprovi al consell de ministres l’ampliació del decret d’emergència dels aiguats de Múrcia, tal com es va comprometre la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera. De fet, l’Ajuntament esperava que s’aprovés al Consell de Ministres d’aquest dimarts, però finalment no va ser així, i esperen que sigui com més aviat millor.

L’alcalde, Josep M. Vidal, va explicar que “portem 100 dies després de l’aiguat i aquí no s’ha fet cap pas a nivell de Consell de Ministres”. Explica que estan dolguts perquè “el dia després de la riuada els hi van dir que s’aprovaria de manera molt ràpida i això no ha estat així”. Vidal va explicar que aquest divendres realitzen una roda de premsa amb tots els alcaldes afectats per reclamar que les ajudes arribin al més aviat possible.

ÀUDIO: Josep M. Vidal de Som Espluga

Per Junts per l’Espluga, Jordi Torre, va aportar que “esperen que aquestes mocions de suports i/o queixa puguin tenir algun efecte i així arribin les ajudes promeses, perquè si no a nivell dels municipis serà molt difícil tirar endavant”. Francesc Sànchez, de Nova Espluga, ho va definir de “vergonya”. A més, va afegir “que passa amb la gent? Que passa amb els pobles afectats? Que passa que no paguem impostos?”.

ÀUDIO: Jordi Torre de Junts per l’Espluga

ÀUDIO: Francesc Sànchez de Nova Espluga