L’Ajuntament de l’Espluga ha homenatjat les iniciatives de voluntariat nascudes arran de la riuada del passat 22 d’octubre en el marc de la Fira de Sant Vicenç. Va ser en el marc del sopar de la Fira celebrat al pavelló del Casal amb uns 150 assistents. En aquest homenatge, un audiovisual amb testimonis de persones afectades pels aiguats i voluntaris va donar peu a l’agraïment institucional a totes les persones que després de l’episodi del 22 d’octubre van bolcar-se en ajudar a netejar i recuperar les zones més afectades.

Després de l’audiovisual, els impulsors de la plataforma ciutadana Riuada Solidària van descobrir l’obsequi amb el qual el consistori va voler retre homenatge als voluntaris. Unes botes de ceràmica va ser l’element protagonista d’aquest acte per donar les gràcies als qui van esforçar-se en ajudar els seus veïns. Es tracta d’una peca elaborada pels ceramistes de Senan Nuri Albà i Lluís Soler que ara s’exposarà provisionalment a l’Oficina de Turisme, ja que va ser l’espai de coordinació dels voluntaris durant les jornades posteriors a la riuada.

En l’acte institucional hi van participar tots els regidors del consistori i va comptar amb la intervenció de l’alcalde de l’Espluga, Josep Maria Vidal, que va agrair en nom de l’Ajuntament els esforços de tota la ciutadania en la recuperació dels desperfectes ocasionats pel desbordament del Francolí. A més a més, en aquest homenatge també es va llegir el manifest elaborat per la performance de la Riumuntada.

La regidora de participació ciutadana de l’Espluga, Anna Garcia, ha destacat el paper que va tenir el voluntariat després de l’aiguat d’ara fa tres mesos. Segons Garcia, els voluntaris, juntament amb els cossos d’emergències, van permetre a l’Espluga tornar a començar després del fatídic desbordament del Francolí.