Montblanc ha viscut un cap de setmana intens i molt solidari, amb desenes d’actes per recaptar fons pels damnificats per la riuada al Francolí del 22 d’octubre. Organitzat per Riuada Solidària de Montblanc amb la complicitat de diverses entitats, el municipi s’ha omplert de solidaritat amb actes ben diversos.

Tot plegat començava divendres al vespre, amb diverses una sessió de ioga i un espectacle infantil. El gruix d’activitats, però, es va viure dissabte i diumenge. Dissabte al matí l’acte central va ser la performance on unes 200 persones van recórrer amb paraigües blaus la llera del riu Francolí fins al Pont Vell. Allà es va llegir un text recordant els fets.

Amb l’ajuda de la Bandarra Street Orquestra i liderat per Factoria Bram, la performance va acabar a la plaça Major, on va tenir lloc un vermut solidari i també un mercat solidari. A la tarda, el pavelló del Casal Montblanquí es va omplir amb desenes de propostes per als més petits de la vila. També la muralla de Sant Francesc es va omplir per veure l’espectacle de dansa ‘Quan tot desapareix’ dels alumnes de l’escola de Dansa de l’Espluga de Francolí.

Diumenge també es van realitzar desenes d’acte, com ara un tast de vins amb música dels Leitmotiv, una sessió fotogràfica solidària amb el Drac de la Setmana Medieval o un dinar popular que va ser tot un èxit amb prop de 400 comensals. Els actes es van tancar diumenge al vespre amb l’obra de teatre ‘El crèdit’ al centre cultural Sant Jordi.

Àlex Rebollo, portaveu de Riuada Solidària a Montblanc, explicava en un programa especial de Ràdio Montblanc que “les sensacions són bones. Sabíem que la gent respon en situacions fàcils, però hem vist que també ho fa en situacions difícils”. Anna March, de Riuada Solidària de l’Espluga, explicava durant l’entrevista que “estem molt satisfets de la gent que hi va participar així com de totes les entitats que van organitzar alguna activitat”.

ÀUDIO: Àlex Rebollo, portaveu de Riuada Solidària Montblanc

ÀUDIO: Anna March, portaveu de Riuada Solidària a l’Espluga