L’Espluga de Francolí es desperta aquest dimecres 23 d’octubre sense subministrament elèctric ni d’aigua després de la forta riuada que ha estat especialment violenta a la zona del naixement del riu, emportant-se, per exemple, l’edifici on hi havia el Celler Rendé Masdeu i el restaurant el Celler i danyant els baixos de desenes de cases situades prop de la llera. A hores d’ara no es té constància de danys personals, però dos dels accessos al municipi continuen tallats. Per tot plegat, l’Ajuntament de l’Espluga ha comunicat aquest matí que avui no obriran els centres escolars de la població.

El govern local ha començat el matí amb una reunió de coordinació entre les diverses regidories, treballadors municipals i voluntaris de l’ADF de l’Espluga. D’aquesta trobada se n’ha desprès la convocatòria a persones voluntàries que vulguin ajudar en les tasques de neteja que començaran pels carrers i després treballaran en els baixos de les cases. Aquestes accions seran coordinades per l’ADF i es demana a la població que hi porti eines.

Més d’una vintena de cases han quedat afectades pels aiguats, especialment al carrer de la Font, al carrer Josep Maria Rendé i Ventosa i la confluència del carrer Segrià amb la carretera de Montblanc. A més a més, diverses cases han quedat aïllades a una banda i l’altra del riu. També n’ha resultat greument afectada l’empresa d’activitats d’aventura, Drac Actiu, que ha perdut tot el seu material. Algunes empreses de la bòbila francolina també han resultat malmeses.

ÀUDIO: Josep M. Vidal, alclade de l’Espluga, parla dels primers d’anys del temporal

A causa del temporal, es mantenen nombroses incidències de trànsit així com també de Rodalies

Diverses carreteres de la Conca de Barberà s’han llevat aquest dimecres afectades pel temporal. Segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT), els accessos per les carreteres T-232, T-700, TV-2336, TV-7001 i TV-7007 a l’Espluga de Francolí estan totalment tallats.

També la TV-7004 durant 6 quilòmetres en ambos sentits entre Vallclara i Vimbodí i Poblet en aquest moment està tallada. La C-240z al seu pas per Vilaverd en direcció la Riba també està tallada.

Entre Vinaixa i Vimbodí i Poblet hi hagut un descarrilament d’una locomotora que ha bolcat. Aquesta incidència més el mal estat de les vies fan que en aquests moments no circuli cap tren.