El Museu de la Vida Rural i AstroPrades organitzen un taller d’iniciació a l’astrofotografia de paisatge, que es celebrarà els dies 24 i 25 d’agost al museu i anirà a càrrec d’Aleix Roig.

La formació, que té com a objectiu introduir als participants en conceptes bàsics de fotografia nocturna i astronomia, comptarà amb una sessió teòrica, una sessió pràctica nocturna i una sessió per tractar els diferents processats d’imatges. Així, els participants disposaran dels coneixements necessaris per aconseguir els millors resultats possibles en situacions de poca lluminositat i poder obtenir fotografies espectaculars amb coneixements bàsics sobre astronomia.

La ubicació, la configuració de la càmera, l’objectiu, els conceptes d’astronomia útils en astrofotografia de paisatge… seran alguns dels temes que es tractaran en la primera de les sessions del taller, que es realitzarà dissabte 24 d’agost de 18 a 21 h.Després de sopar, a les 22.30 i fins a la 1.30 h, els participants faran una sortida a l’entorn natural per realitzar la part pràctica de la formació.

Diumenge, de 10 a 12h, el taller continuarà i culminarà amb una sessió dedicada al processat d’imatges.

El taller serà impartit per Aleix Roig, astrofotògraf de paisatge i de cel profund, divulgador científic i director d’AstroPrades, impulsor del Parc Astronòmic Muntanyes de Prades, guia astronòmicacreditat per la Fundació Starlight i mestre d’educació primària especialitzat en ciències.

Per a inscripcions, cal contactar amb elMuseu de la Vida Rural, trucant al telèfon 977 870 576 o enviant un correu electrònic a info@museuvidarural.cat. Les places són limitades.

No és obligatori però es recomana portar una càmera DSLR (réflex) amb objectiu de gran angular entre 8mm i 24mm, roba d’abric i frontal amb opció de llum vermella.