Més d’una vintena de persones van viure al divendres a la nit un espectacle lúdic i divulgatiu en què van descobrir les connexions entre el món del vi i els astres, a través de la cançó amb text improvisat, la divulgació astronòmica, la poesia, els contes i les cançons.

En un entorn com el Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet els divulagadors Gemma Balagué i Alexandre Bonanit van apropar l’experiència a tots els participants. En resum va ser una petita festa d’olors, colors, sabors i cançons, al voltant del vi. 

L’activitat es va desenvolupar a partir d’un tast de 3 ó 4 vins. Després de la presentació de cada vi, l’astrònom va descobrir alguna de les relacions d’aquest amb el cel de nit. Tot seguit la glosadora va començar a teixir, mitjançant el joc amb les paraules, una tela que va relligar el vi tastat, amb l’astronomia i amb allò que passa entre el públic en aquell precís moment.