Fem Poble (ERC) i la FIC governaran conjuntament els pròxims quatre anys a Sarral, desbancant així Josep Amill de l’alcaldia, qui va guanyar les eleccions amb Junts per Sarral. Les dues formacions han arribat a un acord de govern que preveu dos anys d’alcaldia per a cadascuna. Els dos primers, Jaime Fornes de la FIC ocuparà el càrrec i els dos últims, Victoria Cañis serà l’alcaldessa.

Junts per Sarral va recollir 335 vots, traduint-se a quatre regidors, les passades eleccions del 26 de maig. Per darrere, ERC amb una representació de tres regidors (277 vots) i finalment, la FIC amb 217 vots i dos regidors. Amb aquests resultats, la FIC i Fem Poble, dues formacions noves, han optat pel “canvi”, en paraules de la mateixa Victòria Cañis d’ERC.

ÀUDIO: Victòria Cañis explica perquè s’han decidit per la FIC

Aquest vespre, la FIC i FEm Poble es tornaran a reunir per acabar de repartir les regidories i segellar el pacte.

Govern de concentració, l’opció de Junts

Junts per Sarral va emplaçar les altres dues formacions a fer un govern de concentració, repartint fins i tot l’alcaldia entre els tres, però ni la FIC ni ERC s’han avingut. El cap de llista de Junts, Josep Amill, ha dit que els altres grups “no han obrat gaire bé perquè no han anat de cara”. 

ÀUDIO: Josep Amill valora el pacte