El Monestir de Poblet és un dels nominats a Petxina Tancada del Col·legi de Periodistes de la demarcació de Tarragona.  Aquest guardó anual del col·legi professional distingeix la font informativa que, pel seu hermetisme i poca accessibilitat, ha dificultat la feina dels mitjans de comunicació. Poblet comparteix candidatura amb la Confraria de Pescadors de Tarragona i l’alcalde en funcions i president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet.

Els guanyadors es decidiran in situ la nit de la festa, el dijous 20 de juny. Els col·legiats i col·legiades de Tarragona són els que tenen dret a vot i qui decidiran qui s’emporta cada Petxina. També s’entrega la Petxina Oberta que distingeix la font informativa que ha atès amb rigor, diligència i efectivitat els requeriments dels periodistes. Són candidats enguany el Gabinet de comunicació del Servei Català de Trànsit, Gabinet de comunicació del Club de Futbol Reus Deportiu i el Concurs de Castells.

Petxines (Foto: Col·legi de Periodistes de Catalunya)

Finalment, la Petxina Km 0 que distingeix el producte periodístic de proximitat, amb vocació de servei al territori. Han estat nominats la Revista Cambrils, L’Om / femsafareig.cat i RTV El Vendrell.

Durant la festa també s’atorgarà, per decisió de la junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes i al marge de les votacions, la Petxina Daurada a un periodista vinculat al territori en senyal de reconeixement a la seva trajectòria professional.

Enguany, les Petxines es dediquen al col·legiat Xavier Zaragoza, que ens va deixar el passat mes de maig a l’edat de 34 anys.