Nova Espluga ha estès la mà a tots els partits que es presenten a les eleccions municipals d’aquest diumenge a l’Espluga per fer un govern de concentració. Ho ha proposat el seu cap de llista, Francesc Sánchez, a l’acte central de la formació celebrat aquest dijous al vespre a la plaça de l’església. “Al final aquí no hi ha enemics, del que es tracta és de treballar tots per al poble“, ha manifestat el cap de llista.

ÀUDIO: Francesc Sánchez demana un govern de concentració

Al mateix temps, Francesc Sánchez ha dit que deixaran governar a la llista més votada i ha insistit en què són una formació “municipalista”, repetint que no tenen ideologia. “No fem ni polítiques de dretes ni d’esquerres“, ha remarcat.

Preguntat per la presència de persones que es van presentar el 2011 amb el partit d’ultradreta Plataforma per Catalunya a l’Espluga, Sánchez ha restat importància assegurant que s’han adonat que “aquell partit no era pel que ells havien apostat”.

ÀUDIO: Francesc Sánchez justifica la presència d’excandidats de PxCat

Pel que fa al procés polític català, Sánchez ha comentat que no està a favor de la DUI i que ell aposta pel diàleg, que “els veïns no ens hem de barallar entre nosaltres”, ha dit. També ha lamentat que hi hagi líders polítics a la presó “per les seves idees”. “Em considero catalanista i espluguí”, ha sentenciat.

Congelar els impostos

Pel que fa a les propostes, Nova Espluga reclama “desinflar els impostos”  com els de circulació o l’IBI. A més a més, volen eliminar la zona blava per apostar per un sistema “rotatiu, però no recaptador”, ha dit Sánchez. En una altra línia, establir bonificacions per a les famílies nombroses, augmentar les subvencions a les entitats o instal·lar bombetes les a l’enllumenat públic.