El Moto Club Francolí ha organitzat amb èxit el Campionat d’Espanya d’Enduro aquest cap de setmana a l’Espluga de Francolí i ara ja pensen amb la pròxima fita, ser candidats al mundial. Per això, demanen abans més permissivitat al Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet perquè, segons l’entitat, els limita a l’hora d’organitzar proves ja que l’accés als vehicles és restringit.

“Si no ens podem saltar la normativa un dia a l’any, és molt complicat muntar carreres”, ha dit a l’EFMR el president del club, Quim Morgades. És per això que ha demanat que esporàdicament, quan l’entitat torni a organitzar una prova d’aquest tipus, els responsables del PNIN no es fixin tant amb la normativa i que tinguin en compte l’impacte que genera un campionat com el d’Espanya al territori. També ha demanat al pròxim alcalde que es “mulli” en aquesta qüestió.

ÀUDIO: Quim Morgades demana més permissivitat al PNIN

En la mateixa línia les declaracions de la regidora d’Esports de l’Espluga, Erika Soriano. Ha donat suport al Moto Club en aquesta qüestió, però ha lamentat que “hi ha un marc normatiu on (l’Ajuntament) no hi té incidència”.

ÀUDIO: Erika Soriano recolza al Moto Club Francolí

Un circuit dur

Quim Morgades ha valorat molt positivament el desenvolupament de les proves, destacant-ne la duresa del circuit: “nosaltres volíem muntar un nacional de veritat i és el que hem fet”. “Han arribat cansats, destrossats, però contents, que és del que es tractava”, ha afegit. Al llarg del cap de setmana més de 200 pilots han participat de la prova a més a més dels gairebé 200 voluntaris de l’entitat que han vetllat pel bon funcionament de la cursa. També ha avançat que l’any vinent descansaran i que, en principi, no tenen previst organitzar un altre campionat el 2020.

ÀUDIO: Quim Morgades valora el Campionat d’Espanya d’Enduro