La regidoria de Comerç i la d’Esports de l’Espluga de Francolí ha enviat una carta a tots els comerços instant-los a obrir durant aquest cap de setmana, inclòs diumenge. Es disputen tres proves esportives i amb la previsió que augmenti les persones visitants i amb la preocupació que se’ls pugui servir correctament, l’Ajuntament de l’Espluga ha enviat aquests documents. Sembla ser però, que no tindrà massa seguiment.

La regidora d’Esports, Erika Soriano, ha explicat a l’EFMR que han enviat dues cartes, una als comerços i l’altra als bars i restaurants “perquè ampliïn els seus serveis is així ho consideren”.

ÀUDIO: Erika Soriano, regidora d’Esports de l’Espluga explica que han enviat dues cartes

Des de la Unió de Botigues i Empreses de l’Espluga preveuen un seguiment baix i força desigual. Dos forns sí que aixecaran la persiana excepcionalment diumenge i el sector de la hostaleria obrirà amb normalitat com qualsevol altre dia festiu. El president de la Unió de Botigues, Albert Amigó, ha dit que “tenim un comerç al poble que no està destinat al turisme i la gent no veu el sentit a obrir”.

ÀUDIO: Albert Amigó, president de la Unió de Botiguers de l’Espluga, diu que no veuen el sentit a obrir

L’Espluga de Francolí rebrà aquest cap de setmana centenars de persones ja que el municipi acollirà tres proves esportives, a més a més del Dia Internacional dels Museus, dissabte. Entre divendres i diumenge se celebrarà la Trobada d’escacs escolar de la Conca de Barberà i l’Alt Camp, el Campionat de Catalunya d’Hoquei Fem14 i la prova més destacada, el Campionat de Catalunya i d’Espanya d’Enduro que reunirà més de 200 pilots.

L’epicentre del Campionat d’Espanya d’Enduro serà a la plaça del Casal i ja es poden veure els preparatius. Dijous arribaran els primers pilots i tant l’alberg Jaume I com l’hostal del Senglar ja han penjat els cartells de complet.