Els més petits de Montblanc han estat aquest dimecres els protagonistes de la Setmana Medieval. Sant Jordi, la Princesa, el Rei i la Reina han visitat avui les escoles del municipi. A primera hora han passat per l’escola Les Muralles, on s’han trobat amb els seus alumnes.

A la llar d’infants Els Merlets, un clàssic ja de la festa: la representació de la llegenda de Sant Jordi que fan els nens i nenes de la llar. Ben posats en el paper, han escenificat el sorteig, que decideix que la Princesa ha de ser lliurada al Drac. És llavors quan apareix el cavaller Sant Jordi, que mata a la bèstia, i regala una rosa a la princesa nascuda de la sang del Drac.

I al Portal de Sant Jordi, la família reial s’ha trobat amb els més petits de la llar d’infants del col·legi Mare de Déu de la Serra, que s’han fotografiat amb els protagonistes de la festa.

Un dia especial pel Ramon i la Míriam, el Sant Jordi i la Princesa, que es troben amb la il·lusió dels més petits. Asseguren que trobar-se amb els nenes i nenes “és un regal” i que “hem estat molt feliços de passar els dia amb els més petits”.

ÀUDIO: Sant Jordi i la princesa expliquen que és un dia especial

Novetats de la Setmana Medieval

Ja al col·legi Mare de Déu de la Serra, els nens i nenes han representat algunes de les danses tradicionals d’una Setmana Medieval que ja ha engegat motors i que espera un cap de setmana ple d’actes. “Enguany tenim algunes novetats, com l’espectacle Justa i Honor i d’altres que mantenim i ampliem, com el campament de poble. Per dissabte ja no queden entrades per la sessió de les 9 de la llegenda”, ha explicat el president de l’Associació Medieval, Joan López.

ÀUDIO: Joan López repoassa les novetats

El tret de sortida oficial serà aquest divendres amb el pregó de Màrius Serra i la Dracum Nocte. Dissabte la representació de la Llegenda es podrà seguir, a les 11 de la nit, per TAC12.