Els organitzadors del VIII Concurs de Rapsodes Font Baixa del Casal de l’Espluga de Francolí han escollit el poema ‘Eco’ de Joan Brossa com a poesia obligatòria a interpretar. Ho han fet coincidint amb l’Any Brossa. A més a més, han anunciat que durant l’acte que, serà el 14 d’abril a les 18.30 h al Casalet, Quico Pi de la Serra oferirà un concert.

Hi pot participar qualsevol persona que tingui més de 18 anys. Cada participant haurà de realitzar dues proves, la primera és la lectura del poema de Brossa i la segona, consisteix en la rapsòdia d’un poema escollit pel concursant, sempre que sigui d’un autor reconegut. La interpretació del qual però, no pot excedir els cinc minuts de durada.

El termini per inscriure’s és el 8 d’abril i els premis són econòmics. El primer està dotat de 300 euros, el segon de 200 i el tercer de 100, a més a més d’un diploma acreditatiu cadascun. El jurat té en compte la interpretació dels versos tal com ha explicat la secretària del Casal, Eva Bonet, a l’EFMR.

ÀUDIO: Eva Bonet explica que el jurat té en compte la manera d’interpretar el poema

Concert de Quico Pi de la Serra

Després de la lectura dels poemes i mentre el jurat faci la deliberació dels premis, els assistents podran gaudir d’un concert de Quico Pi de la Serra acompanyat de Joan Pau Cumellas i Amadeu Casas. «Són dos músics molt reconeguts internacionalment», ha assegurat Bonet. De fet, serà un concert en format de trio inèdit.

Durant el Concurs, els alumnes de les escoles Martí Poch i Vedruna de l’Espluga, també recitaran alguns poemes que hauran treballat prèviament a l’aula.