El colomí Marià Mullerat, metge i polític durant la Segona República, a Arbeca (Foto: Arquebisbat de Tarragona)

L’Arquebisbat de Tarragona beatificarà aquest dissabte el metge i polític de Santa Coloma de Queralt, Marià Mullerat, assassinat a Arbeca (Les Garrigues) l’agost de 1936, d’on era alcalde durant la República.

La seva professió de fe com a home d’Església el va situar en una condició de perill a la rereguarda republicana. Mullerat va decidir no escapar i quedar-se a exercir de metge a Arbeca, en l’esclat de la Guerra Civil, fet que li va suposar la mort.

Beatificació a la catedral

Els actes de la beatificació de Marià Mullerat es faran a Tarragona, amb una cerimònia central a la Catedral, aquest dissabte a les 11h del matí. Serà presidida pel cardenal Angelo Becciu, prefecte de la Congregació de la Causa dels Sants.

Amb motiu d’aquesta celebració –serà la primera beatificació que tingui lloc a la Catedral de Tarragona– s’ha activat la pàgina web beatificaciomullerat.arqtgn.cat, on s’hi pot trobar la biografia del beat i tota la informació relacionada.

Divendres ja hi haurà però un acte previ, un viacrucis a l’Amfiteatre romà, a les 7 de la tarda, i diumenge es farà una missa d’acció de gràcies a la parròquia d’Arbeca. També s’han organitzat xerrades i actes paral·lels a diferents parròquies de l’arxidiòcesi.