Els cargols han regnat en la nit del 37è Carnaval de l’Espluga. La disfressa i, sobretot, la posada en escena ha catapultat la Classe dels Cargols a la primera posició de la passarel·la del Carnaval en obtenir un total de 69 punts, situant-se per davant d’Els Jo que sé no pintem res i Mira qui ve ara.

La desfilada de disfresses al Pavelló del Casal ha comptat amb la participació d’una vintena de grups, mentre que el sopar previ ha congregat prop de 300 persones. El Carnaval de l’Espluga ha viscut aquest dissabte la jornada més destacada de la programació amb la Rua de les 1000 disfresses pels carrers de l’Espluga amb 24 comparses i gairebé 600 persones participants.

Amb ritme, divertida, trencadora, però també lenta fent justícia a l’animal, l’actuació de la jove comparsa de la Classe dels Cargols s’ha endut els 800 euros del primer premi distanciant-se del segon classificat amb 21 punts de diferència.

Els pinzells i pots de pintura d’Els Jo que sé no pintem res s’han emportat el premi de 650 euros en sumar 48 punts, mentre que el podi l’ha tancat amb 43 punts la comparsa Mira qui ve ara amb la rèplica de la pel·lícula Mary Poppins.

En un carnaval marcat per la ficció, amb múltiples representacions de les estrenes cinematogràfiques de l’any i les sèries d’èxit, la quarta posició i el premi de 400 euros ha estat per la original proposta d’espaguetis de La Flor al Cul amb 37 punts. L’escenificació de la lluita feminista de les palanqueres colombianes ha aconseguit la cinquena posició amb 30 punts fent-se amb un premi de 300 euros. Finalment, pel que fa als reconeixements, la llista l’han tancat les bruixes dels Entre Amics i Parents amb 26 i un premi de 200 euros.

El Carnaval espluguí continuarà aquest diumenge amb l’espectacle infantil a les 6 de la tarda al Pavelló del Casal i acabarà dimarts amb la crema del Carnestoltes, moment en què es donaran a conèixer els premis de la rua.