El jutjat d’instrucció número 2 de Valls ha reobert una causa arxivada contra un guàrdia civil pels fets  del  referèndum de l’1 d’octubre del 2017 a Sarral, per ordre de l’Audiència de Tarragona.

Segons ha publicat NacióDigital, el jutjat investiga un dels agents per un presumpte delicte lleu en relació a les actuacions de la policia espanyola quan van intentar retirar les urnes del centre de votacions d’aquest municipi de la Conca de Barberà.  Un veí de Sarral va denunciar haver patit lesions a causa de les càrregues de la Guàrdia Civil, però el jutge d’instrucció hauria arxivat la causa sense investigar-la. L’Audiència de Tarragona va fer reobrir el cas perquè assenyalava que hi havia suficient informació per identificar l’agent denunciat.

El procediment seguirà ara enviant a judici el guàrdia civil que estaria implicat en aquest cas. L’advocat de l’acusació, el montblanquí Eusebi Campdepadrós, va presentar un recurs d’apel·lació a l’Audiència i la Fiscalia després que s’arxivés la denúncia.