L’assessora científica de l’exposició The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la”, la professora Susanna Tavera, ha sigut l’encarregada de tancar el cicle de conferències sobre l’exposició temporal del Museu de la Vida Rural.

Una desena de persones han escoltat aquest matí de dissabte la master class de la catedràtica i professora titular del departament d’Història Contemporània a la Universitat de Barcelona. Amb el títol “Canvi Climàtic, Territori i treball a les Grans Planes americanes”, Susanna Tavera ha explicat els fenòmens que durant la dècada dels anys 30 del segle XX van afectar els grangers de les Grans Planes dels Estats Units.

ÀUDIO: L’assessora científica explica quins van ser els problemes.

L’erosió provocada per l’extensió dels conreus va desencadenar en una gran crisi ecològica i econòmica. Tavera ha destacat que, com recull l’exposició del MVR, les grans migracions i els alts nivells de pobresa van ser-ne dos dels resultats. L’assessora científica de l’exposició ha assegurat que l’aposta del museu és un bon treball per conscienciar la ciutadania sobre el canvi climàtic partint d’aquest cas històric.  

ÀUDIO: Susanna Tavera parla sobre la consciència que donen exposicions com The Dust Bowl.

La conferència ha complementat el contingut de la mostra temporal del Museu de la Vida Rural que tancarà portes aquest 5 de gener del 2019.