[youtube https://www.youtube.com/watch?v=b88Fn4SP2so?rel=0]

Com ja ve sent habitual, l’Ajuntament de l’Espluga ha intensificat la neteja del cementiri municipal aquests dies a les portes de Tots Sants. Enguany, s’estrenarà l’enllumenat LED a l’exterior que s’activarà amb sensors de moviment.

S’hi han invertit uns 20.000 euros i millorarà la il·luminació de l’espai, ja que fins ara només hi havia dos fanals a la porta d’entrada i ara n’hi ha als accessos i a l’aparcament. Els nous fanals, de tecnologia LED, funcionaran amb un sistema de detecció de moviment que s’encendran per un període mínim de dues hores, després de detectar el pas d’un vehicle o una persona.

D’altra banda, durant la setmana passada també es van dur a terme actuacions de neteja al cementiri, de repintat i desbrossament dels exteriors. Aquestes tasques han anat a càrrec de la Brigada Municipal de l’Espluga i també de la Brigada del Consell Comarcal de la Conca.

A més a més, aquest 2018 també ha acabat la millora del lateral esquerre del cementiri on s’hi ha construït una nova vorera amb els Plans d’Ocupació i l’Ajuntament s’ha dotat d’un elevador per facilitar els enterraments en el tercer pis dels nínxols. Aquests dies el cementiri municipal estarà obert durant tota la jornada.