Ja ha començat a la Conca de Barberà el cicle de xerrades “República és llibertat” que organitza l’ANC de la comarca aquesta tardor. La primera conferència va ser a Sarral amb Joan Canadell i el seguirà l’advocat de Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas; el vicepresident de l’ANC, Pep Cruanyes, i el fotoperiodista Jordi Borràs.

El cicle va arrancar el 4 d’octubre amb la xerrada de Canadell, cofundador del Cercle Català de Negocis de Catalunya i copropietari de Petrolis Independents. Una primera xerrada en què el ponent va presentar el potencial econòmic actual de Catalunya i quin seria si fos independent.

El pròxim 7 de novembre arribarà la xerrada de l’advocat Alonso-Cuevillas a dos quarts de 8 a la Sala de les Corts Catalanes de Sant Francesc de Montblanc. Amb el títol “La judicialització del procés”, es parlarà sobre l’actual situació dels presos polítics, dels encausats i dels exiliats.

L’Espluga també acollirà el cicle, serà el 16 de novembre a les 8 del vespre amb el vicepresident de l’ANC, Pep Cruanyes, a l’Auditori Carulla Font del Casal sota el títol “L’ANC compromesa amb la independència”. El divendres 29 de novembre Jordi Borràs que ha dedicat part de la seva carrera a investigar l’extrema dreta i el nacionalisme espanyol,  presentarà el llibre “Dies que duraran anys”, serà a la Sala de les Corts Catalanes de Sant Francesc de Montblanc.

L’ANC Conca de Barberà preveu confirmar altres xerrades per aquest cicle de tardor.