El Festival del Playmobil de Montblanc ha atret durant el primer cap de setmana 8.800 persones, una xifra lleugerament inferior a la de l’any passat, llavors amb un primer cap de setmana de quatre dies. L’onzena edició de Clickània va arrancar dijous amb el concurs de diorames i tornarà aquest pròxim cap de setmana amb els dos últims dies.

L’antiga església i el claustre de Sant Francesc han tornat a ser el centre neuràlgic del festival amb el gruix principal dels visitants atrets pels diorames i els tallers, com constatava Natalia Moruno, tècnica de l’Àrea de Turisme. Així, des de l’organització asseguren que el ritme d’assistents ha estat positiu i fa bo l’equilibri entre la qualitat de les propostes i la quantitat de públic. Això sí, la pluja va deslluir la jornada de diumenge.

ÀUDIO: Natalia Moruno, tècnica de l’Àrea de Turisme, destaca la principal atracció de Clickània

Clikània crida al públic familiar

Pel que fa al perfil del públic, com explicava Natalia Moruno, fonamentalment és familiar, tot i que també hi ha un sector important d’adults aficionats al Playmobil. Durant els tres primers dies, s’ha observat que els visitants de Clickània provenen principalment del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre, l’àrea metropolitana de Barcelona, el Penedès, la Catalunya Central i la plana de Lleida. Les xifres també són importants a les xarxes socials, ja que el concurs d’instagram ha registrat gairebé 500 participants.

ÀUDIO: Natalia Moruno defineix el perfil dels visitants

Per bé que Sant Francesc sigui l’espai principal, Clickània té activitat en altres punts de Montblanc. Una de les novetats d’aquesta edició és la visita al recent obert Museu del Pessebre de Catalunya. D’altra banda, al Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre s’hi ha pogut veure un diorama de la prehistòria i l’antic hospital de Santa Magdalena acull el concurs de diorames. Per primera vegada, aquest dissabte ha concidit anb Clickània la celebració de la quarta trobada de Gegants i Nanos centenaris.

GALERIA D’IMATGES 

El proper cap de setmana el Festival del Playmobil de Montblanc tornarà a obrir portes, novament, amb exposicions, espai de venda, jocs, demostracions, tallers, concurs del click amagat, sortejos, concurs de diorames, visites a la muralla i entrada al Museu del Pessebre de Catalunya. El dissabte al migdia, el vermut solidari Projecte Júlia’s, i el diumenge al migdia l’actuació d’elements del seguici petit de Montblanc.