Ja està en marxa Clickània, el Festival del Playmobil de Montblanc. Enguany, se’n celebra l’onzena edició i tindrà una durada de cinc dies repartits en dos caps de setmana. El festival ha obert les seves portes aquest divendres 12 d’octubre i estarà actiu fins diumenge 14 i, en un segon cap de setmana, el 20 i 21 d’octubre.

Un any més, la proposta acollirà aficionats i col·leccionistes de Playmobil i s’han programat nombroses activitats amb aquesta joguina com a protagonista a diversos indrets del nucli històric de Montblanc, orientades a tot tipus de públic. A banda de carrers i places de la vila hi ha cinc espais a visitar: l’antiga església i el claustre de Sant Francesc, l’antiga església de l’hospital de Santa Magdalena, el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre i, com a novetat enguany, el Museu del Pessebre de Catalunya.

Com cada any, a la nau central de l’antiga església i a les sales del claustre hi haurà l’exposició central de diorames temàtics. Els títols dels diorames són: Tot un món, La màgia victoriana, Egipte, Canadà: vida a les muntanyes, Àfrica, Ctchulhu s’alça de nou, la vida del samurai, incendi forestal, Pessebre i una escena de ciutat.

REPORTATGE: El Festival del Playmobil de Montblanc comença amb el concurs de diorames

El festival obrirà de 10 a 20 h i manté els preus populars: els infants de fins a 6 anys tindran l’accés gratuït, pels de 7 a 13 anys costarà 2 € i pels majors 3 €.

ENTREVISTA: Natàlia Moruno, tècnica de l’Oficina de Turisme de Montblanc, en el programa Punt de Mira.

 

GALERIA D’IMATGES (GERARD BOSCH)