La Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet se celebra aquest cap de setmana i ho fa enguany amb un programa farcit de propostes musicals que complementaran les demostracions d’artesania i els tallers. En total, la cinquena edició de Vitrum presenta una cinquantena d’activitats.

Com ha explicat la regidora de Turisme de Vimbodí, Rosa Albes, la festa aquest 2018 aposta clarament per la música i incorpora els concerts de Joan Reig, Maria Jacobs, Alexandre Bonanit i Cover H. El primer en actuar serà Alexandre Bonanit que amenitzarà el vermut de dissabte a partir de dos quarts d’1 a la plaça de les Orenetes.

Vitrumusical, fusió d’arts

Una aposta ja habitual de la programació és el Vitrumusical, l’espectacle de vidre i música a càrrec de tots els vidriers convidats i Helena Tarragó i Jorge Varela sota el nom de Cover H. L’espectacle serà a les 9 de la nit a les fonts del Gorg. Maria Jacobs posarà música al vermut de diumenge, també a la plaça de les Orenetes, mentre que Joan Reig clourà la festa a dos quarts de 7 del vespre a les fonts del Gorg.

D’altra banda, els clars protagonistes del certamen són els mestres vidriers vinguts de diversos punts de l’Estat: Igor Obeso, de Guipúscoa; Diego Rodríguez,
de Segòvia; Rafa Abdón, de València; Ferran Collado, de Barcelona, i Paco Ramos, de Vimbodí i Poblet. Un dels clàssics també és l’escultor barceloní Ivan López que farà una peça gegant de gel. Un dels noms propis de la cinquena edició és el de Sílvia Bel, ja que la reconeguda actriu serà la vidriera d’honor d’enguany.

La festa, inclosa al catàleg oficial de Fires Monogràfiques d’Artesania de Catalunya, comptarà amb propostes per a un públic ampli: vidriers en directe, mercat d’artesania, tallers infantils, vermut popular, tastos i concursos. A més a més, en aquesta edició Vitrum també donarà protagonisme a una artesania convidada i aquest 2018 serà l’alabastre de Sarral.

PROGRAMA D’ACTES

ENTREVISTA a la regidora de Turisme de Vimbodí i Poblet, Rosa Albes: