El cos dels Agents Rurals de la Conca de Barberà van localitzar i documentar, aquesta setmana, una fita de terme que limita amb les províncies de Tarragona, Lleida i Barcelona.

La fita data de 1889 i delimita les tres províncies entre Santa Coloma de Queralt (Tarragona), Argensola (Barcelona) i Talavera (Lleida). Una fita de terme delimita les fronteres i recorreguts d’una via. En aquest cas la fita està feta de pedra i en ella hi ha tres inscripcions que indiquen les diferents províncies.

Els Agents Rurals remarquen que està prohibit moure o destruir fites, ja que tenen un valor patrimonial.

2 COMENTARIS

  1. Aquests agents van drscobrir la sopa d’all, aquesta i altres fites similars son de sobres conegudes per la gent wur trpitga el territori.
    Ramon. O.

  2. Bravo!!!??? I ara l’han trobat? De debò no ho sabien? Però si hom del territori sap que la fita que delimita les 3 províncies fa anys que és al mateix lloc i està més que descoberta… Si la gent s’hi fa fotos i tot, jo mateix!!! Cert és que és amagada dins un petit bosc… En fi… I documentada? Hauria d’estar-ho de fa temps! Enhorabona de totes maneres. M’agradaria veure si el cadastre o l’ICC delimita en aquest punt tan exacte, a saber…

Comments are closed.