El Comitè de Defensa de la República de l’Espluga ha celebrat aquest divendres un vespre reivindicatiu amb diverses actuacions musicals i artístiques per reclamar la llibertat d’expressió. És la segona vegada que se celebra una iniciativa d’aquest tipus al municipi.

Músics i cantautors locals van pujar a l’escenari habilitat a tocar de la pèrgola del Bar del Casal, un espai on aquesta vegada també hi van participar dues entitats de cultura popular de l’Espluga, com són els grallers i els diables. Desenes de persones van passar per l’espai durant l’acte que es va allargar més de 5 hores.

Amb la iniciativa el col·lectiu va recaptar fons per a la caixa de resistència del CDR de l’Espluga i també per la plataforma #NoCallarem. En aquest sentit, la proposta d’aquest divendres també va donar suport als rapers encausats i el retorn de les persones exiliades i l’alliberament dels polítics catalans empresonats. A més a més, durant l’acte es va cremar una fotografia del Rei d’Espanya, Felip VI, de cap per vall.