Solivella ha començat aquest diumenge l’any del 275è aniversari del vot de poble en honor al Sagrat Cor. Els actes de l’any commemoratiu van començar amb el repic de campanes i l’eucaristia solemne d’aquest diumenge presidida per l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol.

L’instant simbòlic de la jornada va ser el lliurament de l’arquebisbe a l’alcalde de Solivella, Enric Capdevila, del document que ratifica el privilegi que el municipi tenia concedit i que va ser destruït a principis del segle XIX. La jornada va acabar amb el ball dels gegants i els capgrossos de Solivella amb l’acompanyament musical de Lus Xipellis.

L’alcalde del municipi va destacar en declaracions a l’Espluga FM Ràdio que la fita és important per consolidar una tradició de Solivella que ha estat transmesa de generació en generació i una decisió presa per vot de poble 1743.

La celebració del 275è aniversari del vot de poble ha començat aquest diumenge i la clausura serà el 23 de juny del 2019, fins llavors el municipi organitzarà propostes de tot tipus, amb l’acte central el 10 de setembre.