[youtube https://www.youtube.com/watch?v=plWIYUgVMo0?rel=0]

Diverses escoles de la Conca de Barberà han recollit aquest dilluns al Palau Alenyà de Montblanc els premis del sisè Concurs de Guarniment Sostenible que convoca el Consell Comarcal amb l’objectiu que la decoració de les escoles estigui elaborada amb material reciclat.

A les portes del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra aquest dimarts 5 de juny, el conseller comarcal de Medi Ambient, Josep Amill, i la directora del Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet, Ester Trullols, van lliurar un total de 12 reconeixements, distribuïts en les categories d’originalitat, sostenibilitat, qualitat artística, pel missatge de primavera i també se’n van entregar dos d’especials. El premi per als primers classificats és un taller d’educació ambiental al PNIN de Poblet i per als segons un val de material escolar.

En primer lloc, pel que fa a l’originalitat de la decoració, l’Escola Sant Roc de Rocafort va recollir el primer premi i l’Escola Salvador Ninot de Sarral el segon. En el terreny de la sostenibilitat, el primer premi va ser per l’Escola Valldemur de Barberà de la Conca i el segon reconeixement per a l’Escola Mare de Déu dels Torrents de Vimbodí i Poblet. L’Escola Sagrat Cor de Solivella va recollir el primer premi que valorava la qualitat artística del projecte i l’Escola Mare de Déu del Carme de Santa Coloma de Queralt el segon premi. Finalment, el millor missatge de primavera va ser el de l’Escola Montgoi de Vilaverd, seguit del treball de l’Escola de Blancafort.

D’altra banda, pel que fa als reconeixements especials per la trajectòria en l’àmbit de sostenibilitat ambiental, els premis van ser per l’Escola Mare de Déu de la Serra de Montblanc compartit amb el Centre Tilmar de Montblanc i per a l’Escola Cor de Roure de Santa Coloma de Queralt.

Finalment, l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal també va reconèixer la tasca de dues entitats de la comarca en matèria de reciclatge. En aquest sentit, es va premiar l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc per la recollida selectiva d’envasos durant la Setmana Medieval i l’Associació de Jubilats de Pira pel foment del coneixement del medi ambient a partir de la decoració nadalenca sostenible