Vilaverd ha celebrat aquest diumenge la 12a edició de la Festa dels Traginers que ha tingut com a protagonistes una vintena de carros i uns 60 cavalls d’arreu de Catalunya.

La festa ha començat a les 9 del matí amb l’esmorzar traginer a l’antic camp de futbol. Al voltant de dos quarts de 12 del migdia els participants han començat els Tres Tombs de Vilaverd amb el primer tomb. La primera volta el mossèn de la població ha beneit els carros i els cavalls, mentre que en el segon s’han donat carquinyolis i mistela als participants. Finalment, el tercer ha servit per reconèixer als traginers amb un obsequi d’aquesta edició.

Crònica: Més de 60 cavalls i una vintena de carruatges als Tres Tombs de Vilaverd

La comitiva estava encapçalada per la banda de cornetes i tambors de Sant Pere Apòstol de Reus, seguida del carruatge de Sant Antoni Abat. A més a més d’una vintena de carros de tot tipus vinguts de poblacions com Alcover, Reus, Tarragona, etc. En acabar, s’ha celebrat un aperitiu per a tots els participants i col·laboradors a l’antic camp de futbol. D’aquesta edició del 2018 en destaca la participació del carro de les lleteres de Marçà o bé el carro de les botelles i el carro gran de pagès, restaurat enguany pels traginers de Vilaverd.

GALERIA D’IMATGES