[youtube https://www.youtube.com/watch?v=nXTzo_f35MA?rel=0]

Montblanc s’ha acomiadat aquest diumenge de les Festes de Sant Maties amb la 23a Trobada Gegantera i la Diada Castellera, en una edició marcada per la tradició sardanista.

Un dels plats forts del cap de setmana ha estat el concert de Cris Juanico amb cobla de dissabte al Casal Montblanquí, un acte emmarcat  en Montblanc Capital de la Sardana de Catalunya 2018. La capitalitat també s’ha notat al llarg de la Trobada Gegantera amb la gran sardana de tots els gegants participants. 

El concert del mallorquí Joan Miquel Oliver també ha estat una de les propostes destacades. La música de l’exmembre dels Antònia Font arribava divendres al pavelló del Casal Montblanquí durant la primera jornada de les festes.

En un cap de setmana també condicionat per la pluja, el seguici popular de la vila ducal ha sortit al carrer en diverses ocasions, mentre que els timbals ressonaven durant la tarda de dissabte amb la cinquena edició de la trobada organitzada pels Dimonis de Montblanc.

Ja diumenge, Montblanc s’ha omplert de gegants amb una desena de colles convidades. La trobada organitzada pels Amics dels Gegants ha servit per celebrar els 10 anys dels Veguers de Montblanc que han estrenat un nou ball. La Diada Castellera de Sant Maties ha pres el relleu amb les actuacions dels Xiquets de Cambrils, els Xiquets de Vila-seca i els Torraires de Montblanc a la plaça Major.

Punt final solidari

Les Festes de Sant Maties han acabat aquest diumenge amb la Festa Holi i les actuacions de Totalgym. La pols de colors s’enlairava a la plaça Sant Francesc combatent contra el vent, tot plegat en solidaritat amb la Casa dels Xuclis d’AFANOC. Durant els tres dies de festes, entre d’altres, s’ha inaugurat l’exposició dels 25 anys de la Coral Flor de Lis, també ha arrancat la Mostra de Teatre Amateur i s’ha pogut escoltar la música de Carles Belda durant el vermut popular de l’Ateneu de la Conca de Barberà. 

GALERIA D’IMATGES