[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5-u-jbhsOG0?rel=0]

Montblanc celebrarà enguany unes Festes de Sant Maties marcades per la tradició sardanista amb motiu de la capitalitat que exerceix el municipi aquest 2018. Tot i això, els concerts de Joan Miquel Oliver i el de Cris Juanico amb cobla són dues de les principals propostes de la programació que es viurà de l’11 al 13 de maig.

El cartell de les Festes de Sant Maties, que s’ha presentat aquest dilluns, ja incorpora la sardana com un dels elements principals, i és que al llarg del cap de setmana se celebraran diversos actes emmarcats en Montblanc Capital de la Sardana de Catalunya 2018. N’és un exemple el concert de Cris Juanico amb cobla del dissabte 12 de maig o bé la gran sardana que ballaran els gegants participants en la trobada gegantera del diumenge 13.

D’altra banda, el seguici popular i la música també són protagonistes de la programació. L’edició d’enguany arrancarà divendres 11 de maig la inauguració de l’exposició dels 25 anys de la Coral Flor de Lis i la salva solemne en honor a Sant Maties a l’església de Santa Maria que seguirà amb la ballada del seguici popular a la plaça Major. El plat fort de divendres serà el concert del mallorquí Joan Miquel Oliver a dos quarts de 12 de la nit a la plaça de Sant Miquel, que presentarà el seu darrer àlbum “Atlantis”.

El seguici popular tornarà a sortir dissabte al matí, mentre que a la tarda arribarà el moment de la 5a Timbalada pels carrers de Montblanc que seguirà amb la ballada de sardanes a la plaça Major. A les 10 de la nit Casal Montblanquí, es podrà escoltar a Cris Juanico amb cobla.

La 23a Trobada Gegantera a Montblanc completarà el camp de setmana. La vila ducal s’omplirà de gegants al llarg del matí de diumenge amb una desena de colles convidades. Les sardanes no se situaran al marge de la trobada, ja que tots els participants ballaran una gran sardana a partir de la una del migdia a la Plaça Major.