[youtube https://www.youtube.com/watch?v=H8NzRHU3h0M?rel=0]

El Ple Municipal de l’Ajuntament de l’Espluga ha aprovat aquest dijous l’adjudicació de les obres de millora al camp de futbol municipal a l’empresa Galitec Desarrollos Tecnológicos S.L. Per un import de 513.000 euros, la constructora de Pontevedra instal·larà la gespa artificial al terreny de joc espluguí i també executarà diverses millores en les instal·lacions. Prop d’un 61% de la inversió es finançarà amb el superàvit municipal del 2017.

Després de rebre 5 ofertes en el concurs públic, el consistori ha donat aquest dijous el pas definitiu per a l’inici de les obres. L’empresa guanyadora de la licitació incloïa en l’oferta les quatre actuacions de l’annex de millores del projecte, que consisteixen en l’ampliació de les grades i els paviments perimetrals, l’ampliació de la caseta de control d’aigües, el telecontrol del pou i el rec i el canvi de l’enllumenat a la tecnologia LED. L’obra té un termini d’execució de dos mesos i mig i s’espera que el camp de gespa artificial estigui enllestit per a l’inici de la temporada 2018/2019 al setembre.

L’Espluga tanca el 2017 amb 1 milió i mig d’euros de superàvit

En el Ple d’aquest dijous també es va donar compte de la liquidació de l’exercici del 2017 que acaba per als comptes municipals amb un romanent d’1 milió i mig d’euros. El percentatge de deute viu és del 38,70%, lluny del límit del 110% que marca la llei, i això permet al consistori destinar una part del superàvit a minorar el crèdit previst per al finançament de l’obra de millora del camp de futbol municipal. D’aquesta manera, es dedicaran 304.479,67 euros del romanent al camp de gespa artificial i, per tant, l’operació de préstec es redueix fins als 157.520,33 euros. Aquesta distribució del superàvit del 2017 es va aprovar amb 6 vots a favor i l’abstenció dels regidors de SOM Espluga.