La programació d’actes commemorativa del centenari de l’obertura del primer taller modern d’alabastre a Sarral ha viscut aquest diumenge la cita més destacada del calendari. La importància de l’alabastre, el balanç d’un any llarg d’activitats i el camí a seguir a partir d’ara van ser els continguts d’un acte que va acabar amb música.

Desenes de persones van omplir la sala recreativa de Sarral per presenciar l’acte central del centenari. Un dels plats forts va ser la presentació del llibret Tots els papers de l’Auca que recull la història de l’alabastre a Sarral i la seva importància, a més a més també repassa les activitats celebrades en aquest any commemoratiu. Un treball d’Antoni M. Marsal i Isidre Magre, els mateixos que es van encarregar de la presentació d’aquest diumenge.

Minuts abans, també es va presentar una altra publicació impresa, La Pedra d’un Poble, un conte infantil escrit per Montserrat Cebrian i amb les  il·lustracion de Yvonne Fuster que s’aproxima a la tradició de l’alabastre a Sarral. L’endemà, amb motiu de la diada de Sant Jordi, l’Ajuntament de Sarral va fer arribar la publicació a tots els infants del poble.

Hollywood, alabastre i música, aquesta va ser la combinació del tram final de l’acte. L’Orquestra Simfònica Treu-li la Pols al teu Instrument de l’Espluga va actuar en aquest acte central per fer sonar, entre d’altres, diverses bandes sonores de pel·lícules de Hollywood en què hi van aparièxer peces d’alabastre fetes a Sarral. Va ser el cas de la reconeguda Pretty Woman.