[youtube https://www.youtube.com/watch?v=j-E7jngXQa0?rel=0]

L’Orquestra Simfònica Treu-li la Pols al Teu Instrument de l’Espluga de Francolí i la Banda Unió Musical de Tarragona han celebrat aquest diumenge un concert conjunt al Teatre de Tarragona. Les gairebé 500 persones del públic van poder escoltar les dues formacions en solitari i també diverses peces interpretades conjuntament, sumant les sinergies de les dues agrupacions, que ja havien tocat juntes a l’Espluga el 2016.

El concert portava per títol “BUMT: 25 aniversari. Música i olimpisme” i va servir, d’una banda, per celebrar els 25 anys de la banda musical, el 10è de l’orquestra espluguina i, de l’altra, per crear ambient olímpic de cara als Jocs Mediterranis que acull enguany la demarcació tarragonina. D’aquesta manera, es van poder escoltar diverses obres representatives de la història dels Jocs Olímpics. Per la seva part, l’Orquestra TLP va portar a Tarragona el seu segell característic, que va des de bandes sonores fins a cançons de cantautors, això sí, ara amb el nou repertori sota la direcció de Diego Calderón.

Un dels moments més destacats es va produir amb uns 90  músics sobre l’escenari que van interpretar conjuntament 4 peces. El periodista espluguí i presentador de TAC12, Xavier Lozano, va ser l’encarregat de presentar l’acte.