El programa 1món.cat a l'Espluga de Francolí. (Foto: La Xarxa)
El programa 1món.cat a l’Espluga de Francolí. (Foto: La Xarxa)

Ampli seguiment i difusió de l’Espluga i del Festival El Vi fa Sang, aquest diumenge al programa 1món.cat que emet TAC12 i produeix la Xarxa de Comunicació Local. La Televisió Pública del Camp de Tarragona va ser en directe al Museu de la Vida Rural en motiu de Festival Internacional de Novel·la Criminal en Català. Un programa presentat per Laura Alcalde i pels periodistes espluguins de TAC12 i l’Espluga FM Ràdio, Gerard Bosch i Xavier Lozano, en directe per Tac12 i el canal 159 de Movistar+, a més de la resta de televisions locals i de proximitat de Catalunya.

Xavier Lozano amb Laura Alcalde i Gerard Bosch, a l'1món.cat. (Foto: La Xarxa)
Xavier Lozano amb Laura Alcalde i Gerard Bosch, a l’1món.cat. (Foto: La Xarxa)telev

Des del plató instal·lat al Museu de la Vida Rural, el programa va parlar de novel·la criminal amb diferents escriptors participants a El Vi fa Sang, com Fàtima Llambrich o Jordi Folck. Xavier Lozano i Laura Alcalde començaven el programa tastant vins de la DO Conca, amb Mariona Rendé i entrevistant el comissari del Festival, l’espluguí Salvador Balcells.

En les connexions de Gerard Bosch, el programa va endinsar-se al Museu de la Vida Rural, i va fer referència al Concurs de Rapsodes Font Baixa amb l’artesà Josep Maïllo que va ensenyar les seves reproduccions de joguines de la post-guerra.  Gerard Bosch va parlar de les Coves de l’Espluga amb l’empresa Drac Actiu i de la Ruta Templera i Hospitalera amb el regidor Jordi Torre. Finalment, l’historiador Josep M. Vallès va parlar dels orígens de l’Espluga.

De la seva banda, Xavier Martínez va ensenyar els aparadors de les botigues de l’Espluga decorats per El Vi fa Sang i va descobrir el dialecte local amb Magda Buldó. Els carquinyolis també van ser els protagonistes amb la presentació d’innovacions com les carquitànies impulsades per l’espluguí David Cobo. L’emprenedor Albert Rovira va cloure el programa presentant els seus vins més literaris.

[AQUÍ POTS VEURE EL PROGRAMA SENCER]

Els presentadors de l'1món.cat amb un dels celleristes espluguins. (Foto: La Xarxa)
Els presentadors de l’1món.cat amb un dels celleristes espluguins. (Foto: La Xarxa)