El director de l‘Alberg Jaume I de l’Espluga, Maurici Ribé, va fer una crida a les autoritats locals perquè facin realitat un carril peatonal que connecti el nucli de Les Masies amb l’Espluga de Francolí, un recorregut d’uns 2 quilòmetres, i també fins al Monestir de Poblet.

Maurici Ribé ho va reclamar en el programa Persones que eduquen de l’EFMR assegurant que “la gent que s’allotja a l’Alberg no fa altra cosa que passejar cap a l’Espluga i fins al Poblet” i recordava que el nombre de pernoctacions del 2017 es va apropar a les 17.000. El director de l’equipament sosté que el carril és necessari per fer més fàcils aquests desplaçaments i, sobretot, més segurs.

ÀUDIO: Maurici Ribé reclama el carril fins a Les Masies

En relació a aquesta demanda, l’alcalde de l’Espluga, David Rovira, ha explicat que la competència per executar un projecte d’aquest tipus és de la Diputació de Tarragona. Rovira ha recordat que des del consistori espluguí ja s’ha demanat en anteriors ocasions, però que no és actualment un tema prioritari per a la Diputació.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, sobre el carril peatonal

Una iniciativa semblant és la del carril de bicicleta que des del 2015 connecta l’Espluga de Francolí amb el Monestir de Poblet construït pel Departament de Territori de la Generalitat. En aquest cas, el projecte va prosperar, entre d’altres, per l’alt interès turístic del monestir cistercenc i també perquè la carretera T-700 registra un trànsit superior respecte a la T-7007 que enllaça l’Espluga amb Les Masies. Un dels altres factors pels quals el carril peatonal fins a Les Masies sigui menys prioritari podria ser el ja existent camí rural que connecta aquest nucli turístic amb l’Espluga.

Escolta el programa Persones que Eduquen sobre l’Alberg Jaume I i els serveis que s’hi ofereixen