L’Escola de Dansa del Casal de l’Espluga ha presentat aquest diumenge 4 de març les coreografies que enguany participaran en concursos nacionals i internacionals. El Teatre del Casal s’ha omplert per veure l’estrena dels treballs realitzats per les ballarines.

En la sisena edició de la presentació de les coreografies de l’escola un total de 40 ballarines han ballat damunt de l’escenari. Enguany ha estat la vegada que han sortit a escena més coreografies, 14 en total. 9 d’aquestes coreografies han sigut individuals. També hi hagut 3 duos o trios i, finalment, dos grups que concursaran en certàmens estatals i mundials.

La principal novetat d’enguany és que s’ha pogut veure per primera vegada sobre l’escenari un total de 37 ballarines d’edats diferents i de diversos pobles de la Conca que han representat un sol ball. La coreografia anomenada “Crash” significa el trencament de les persones. Perquè les persones ens relacionem amb algunes i no en d’altres és l’història de la coreografia que té uns motius molt evidents com són la raça, la religió, la política i els diners que es veuen representats damunt de l’escenari amb 4 colors diferents. L’aposta de la professora Jèssica Estadella es deu al fet que enguany la final del Dance World Cup se celebri a Sitges.

El pròxim divendres 9 de març, l’escola comença el període de concursos al Concurs Nacional Anaprode a Tarragona. L’endemà dissabte particpen a Sant Celoni en el concurs de dansa Baix Montseny. I diumenge estaran a Mollerussa.

2018, l’any amb més coreografies

A damunt de l’escenari s’han pogut veure les diferents coreografies: “Hablame Ahora” representada per Marina Roca, “In & Out” de l’Esther, l’Anna, la Júlia, la Judit, i la Maria i la Núria. “Juguem ?” de Carlota Franquès. Marta Pàmias ha representat “I will wait”. Aquest any es repteix la coreografia que ja va participar en el mundial del 2013 “Bangun” però sota el nom de “Bangun II” i amb les tres ballarines noves com són la Laura, la Mar i la Marina. El vestuari és el mateix que el del 2013 però amb una música renovada i un ball amb diverses modificacions. Paula Hernández balla “Love”. “Wonderful” representada per Mariona Figueres. El duo Marina i Marta continuen ballant juntes però aquest cop amb el nom de “Vete despacio que tengo prisa”. Laura Roca realitza “3 2 1 …” en solitari. “The secret” de Carla Gurrea. “Perdidas entre aguas” de la Núria, l’Anna i l’Esther. Mar foguet balla “I’m a lady”. Per acabar Claudia Hernández ha representat “My little dream”.

GALERIA D’IMATGES