La Conca de Barberà ha tornat aquest dijous a la normalitat després de la nevada generalitzada d’ahir. La pujada de les temperatures junt amb la pluja va ajudar, des del migdia, a desfer els gruixos de neu que es van acumular a la comarca.

Aquest dijous la neu és ja residual i només aguanta en algunes zones boscoses o en petits munts de neu apilada a l’interior dels municipis. Tot i això, 24 hores abans la imatge era radicalment diferent, ja que en alguns punts es van registrar més de 10 centímetres de neu, 6 en el cas de l’Espluga de Francolí. En alguns punts del municipi de Senan se superaven els 15 centímetres, a Vimbodí i Poblet es van acumular poc més de 10 centímetres, com també al nucli de Les Masies a l’Espluga.

Les tasques de neteja de les carreteres, carrers i voreres va començar ben d’hora amb la intervenció de personal de la Brigada Municipal dels pobles, les màquines llevaneu de la Diputació de Tarragona, Protecció Civil, Associacions de Defensa Forestal i particulars. Amb tot, la neu va durar poques hores, això va minimitzar les incidències i al vespre ja s’havia restablert la normalitat a la Conca de Barberà. Tot i això, les escoles van estar gairebé buides, ja que només van oferir serveis mínims, i el transport escolar es va suspendre.

D’altra banda, durant bona part del matí la carretera N-240 entre l’Alt Camp i la Conca de Barberà al seu pas pel Coll de Lilla va estar tallada, no va ser fins passades les 12 del migdia quan es va poder restablir la circulació.

Algunes carreteres comarcals també van estar impracticables durant tot el matí, és el cas de la T-232 que connecta l’Espluga amb el municipi de Senan on era necessari circular amb cadenes. Els qui van estar aturats pràcticament 24 hores van ser els camions de més de 7.500 quilos, ja que a causa del temporal es va prohibir el pas de vehicles d’alt tonatge per les carreteres catalanes. A Montblanc diversos camions van aturar-se des de les 4 de la tarda del dimarts, per alguns una mesura exagerada.

Finalment, pel que fa a les incidències a causa de la neu, a l’Espluga un vehicle va necessitar assistència de l’ADF del municipi al camí de l’Ermita de la Santíssima Trinitat. A primera hora del matí, abans de les tasques de neteja dels carrers de l’Espluga, diversos cotxes també van tenir problemes de circulació.

GALERIA D’IMATGES DE LA NEVADA