La nevada d’aquest dimecres també ha deixat el Museu de la Vida Rural de l’Espluga cobert de neu i el centre de la Fundació Carulla ha aprofitat l’ocasió per impulsar a través de Twitter l’etiqueta # per captar l’estampa dels museus enfarinats.

La iniciativa inicialment ha causat reaccions entre museus  d’arreu de Catalunya i, al llarg del dia, institucions de diversos punts de l’Estat espanyol també han publicat una fotografia de les seves instal·lacions cobertes de neu. L’etiqueta també ha arribat al Regne Unit, on Ryedale Folk Museum ha agafat la idea per immortalitzar el centre cultural emblanquinat, o als Països Baixos amb la publicació de la University Museum Utrecht.

Albert Carreras, cap de col·leccions del Museu de la Vida Rural, ha explicat a l’Espluga FM Ràdio que la proposta ha sorgit de l’interès per descobrir com canvia l’aspecte dels museus després d’una nevada. Tenint en compte que el temporal ha estat generalitzat i que en molts punts del país també s’estaven fent fotografies dels centres culturals, han cregut oportú aglutinar-les sota l’etiqueta #

ÀUDIO: Albert Carreras, del Museu de la Vida Rural, exposa la iniciativa del #MuseumSnow