(Foto: Ajuntament de Montblanc)

L’Ajuntament de Montblanc renova el projecte dels horts socials i ecològics. Per això, aquest 6 de març lliurarà les claus a les noves famílies que hi cultivaran durant els pròxims dos anys. 

La iniciativa va néixer l’any 2013 com a resposta a la crisi econòmica i l’augment de famílies que acudien al menjador social de Càritas. El projecte, impulsat pel consistori montblanquí i amb el suport dels Serveis Socials del Consell Comarcal, també es plantejava per a les persones aturades de llarga durada o en risc d’exclusió social. Des de llavors, hi han participat 25 famílies que, entre d’altres, han assistit a sessions de formació sobre el cultiu, han autogestionat la finca i també hi han desenvolupat diverses actuacions de millora.

Ara, la majoria de les famílies han estat reubicades en horts privats i s’espera que es pugui donar relleu a un nou col·lectiu dels hortelans per un cicle de dos anys. En la finca de 60 metres quadrats hi ha habilitades 15 parcel·les individuals i 2 de comunitàries. Les noves famílies també rebran formació de tècniques de cultiu ecològic, biodiversitat, gestió integrada de plagues, compostatge, poda de fruiters, multiplicació de llavors i transformats alimentaris dels excedents de l’hort.