Montblanc celebrarà, al febrer, la quarta edició del trofeu d’orientació Vila Ducal de Montblanc. Es tracta d’una cursa d’orientació que s’emmarca en el Mediterranean Open Championship, una competició a nivell internacional que per primera vegada arriba a Catalunya.

Ho organitza el Club Montsant i consta de quatre curses. Se’n faran dues a Tarragona ciutat, una a Arbolí, i una altra a Montblanc, entre el 22 i el 25 de febrer. La de Montblanc serà nocturna i els participants hauran de fer la prova pel centre històric de la vila i també per altres punts, com el Pont Vell o l’ermita de Sant Josep.

La cursa està oberta a la participació de tothom, amb diferents nivells. Però destaca també la participació d’algunes primeres espasses d’aquest esport a nivell internacional, com ara Jonas Landerson o Daniel Hubmman, que ja han confirmat la seva assistència al campionat.

ÀUDIO: Sebastià Ordoñez del Club Monstant destaca alguns dels participants

El trofeu d’orientació Vila Ducal de Montblanc s’havia celebrat en tres ocasions, i després d’uns anys de descans, es recupera ara amb la quarta edició, i amb una prova d’una importància destacada. La cursa nocturna començarà a dos quarts de vuit del vespre del divendres 23 de febrer i està obert a la participació de tothom. Alguns dels participants, que venen de diversos països europeus, aprofitaran la seva estada a Montblanc per visitar la via de la mà dels guies.

Des del Club Montsant, el seu responsable, Sebastià Ordoñez, ha explicat que “tenint en compte que la prova pertany a un campionat de nivell internacional, comptarà amb esportistes de primer nivell i serà la primera vegada que aquesta prova arriba a Catalunya, sent una de les curses més importants d’aquesta disciplina”.

ÀUDIO: Sebastià Ordoñez destaca que es tracta d’un campionat internacional

Des de l’Ajuntament, el regidor d’esports, Jordi Albalat, explica que “és una nova oportunitat per mostrar el patrimoni montblanquí i recuperar el trofeu d’orientació de la vila”.

ÀUDIO: Jordi Albalat, regidor d’esports, valora la celebració de la quarta edició del trofeu d’orientació Vila Ducal