La Nit d’Entitats i dels Mèrits Espluguins ha atorgat aquest dissabte el reconeixement a una dotzena d’entitats del municipi de nova creació o que al llarg del 2017 van celebrar una efemèride. Pitu Amigó, Antoni Carreras, l’Escola Martí Poch, Carlota Franquès i els col·lectius implicats en l’1 d’octubre van ser els guanyadors dels reconeixements individuals per votació popular. L’acte, celebrat al Pavelló del Casal, va congregar prop de 230 persones i va estar presentat pels membres de la comissió organitzadora.

Les entitats reconegudes van pujar a l’escenari agrupades en tres àmbits. Les primeres en rebre la menció van ser les esportives. El Club Atlètic Espluguí va rebre el reconeixement per la 40a edició de la Cursa Atlètica de l’Espluga i la 25a Caminada Espluga-Prades. El Moto Club Francolí va ser premiat per la celebració de la 10a Enduro del Francolí, també es van premiar els 10 anys de la creació de l’equip femení de futbol de la Unió Esportiva l’Espluga. L’ascens a la categoria preferent del primer equip del Club d’Escacs de l’Espluga també es va traduir en un reconeixement. Finalment, també es va reconèixer la creació del Club Tennis Taula de l’Espluga de Francolí, el primer existent a la comarca.

Pel que fa a les entitats socials, la Nit d’Entitats va destacar la celebració del 25è aniversari de l‘Associació de Jubilats de l’Espluga, la reobertura de Casa Llavasa com a casa de colònies per part de l’Associació l’Estornell i la celebració dels 140 anys de la Germandat de la Santíssima Trinitat, així com la creació del nou local social.

El darrer àmbit d’associacions va ser el de les culturals amb els reconeixements per al Ball de Bastons de l’Espluga per la creació de la Colla Infantil, l’Espluga Audiovisual per la seva creació i l’Associació del Pessebre Vivent de l’Espluga també per la seva creació i la celebració dels 50 anys de les primeres representacions a la Cova. Finalment, l’Associació cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga també va ser reconeguda per la celebració dels 25 anys dels Grallers, els 10 anys de gegants Gorg i Spluc i pel naixement dels gegantons neolítics.

Enguany, la Nit d’Entitats estrenava l’entrega dels reconeixements individuals decidits a partir de les votacions populars i amb l’aplicació de les noves bases. Dividits en 5 àmbits, es van proposar tres nominacions per a cada categoria. En l’àmbit de publicacions el guardó va ser per Pitu Amigó per l’edició de l’audiovisual “Salvatge Alt Francolí”, mentre que Carme Martí i Jordi Amigó van ser els reconeguts amb un diploma com a finalistes.

En mèrits professionals, Antoni Carreras va ser el guanyador per votació popular per la tasca i els reconeixements aconseguits com a professor a la Universitat Rovira i Virgili. En aquest àmbit, Polleria Antonia i Gerard Bosch van ser-ne els dos altres finalistes.

Carlota Franquès va rebre el guardó en mèrits esportius per la seva participació al Dance World Cup classificant-se en la 15a posició. Meritxell Lorca i Jordi Salvadó van completar la categoria esportiva. En l’àmbit educatiu, l’Escola Martí Poch va ser la guanyadora de les votacions per l’obtenció del distintiu d’Escola Verda, mentre que Catalina Riutort i Miquel Isern rebien el diploma com a finalistes. Finalment, el col·lectiu vinculat en la celebració del referèndum de l’1 d’octubre va rebre la menció especial, en un àmbit en què Josep Maria Vallès i Borja Moll també van ser els finalistes.

La nit al Pavelló del Casal va acabar amb l’actuació de la Barcelona Gipsy Balcan Orchestra.

GALERIA D’IMATGES

3 COMENTARIS

  1. http://xn--votamonopolyespaa-uxb.com

    L’Espluga de Francolí ja té més de 65 vots. Entre tots hem aconseguit avançar ciutats com El Vendrell, Alcover, Montblanc o Tortosa. Estem a punt d’avabçar a Valls Ajuda’ns a que el nostre poble pugui entrar dins del monopoli de municipis i ciutats. Posa a L’Espluga al mapa!

Comments are closed.