Vilanova de Prades reivindicarà aquest dissabte el cultiu de la tòfona i la seva utilitat a la cuina amb la segona edició de la Fira i el segon Concurs de Gossos Tofonaires. L’esdeveniment enguany prendrà més entitat perquè es presenta com a fira, mentre que l’any passat es parlava de jornada dedicada a la tòfona.

La mostra combina les ponències amb les degustacions de productes i les demostracions per tal de cridar l’atenció tant dels professionals del sector, com de la resta del públic. La programació arrancarà amb les ponències a càrrec d’especialistes del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya (CTFC) i del Centro de Investigación y Tecnología Agroalimentaria de Aragón (CITA) a la Sala del Casal.

D’altra banda, un dels reclams de la Fira serà el 2n concurs de gossos tofonaires que se celebrarà a dos quarts de 12 del matí al camp de futbol municipal. Al recinte firal es podran comprar productes locals i també es faran degustacions de vins i tapes amb tòfona a dos quarts d’una del migdia. Una de les apostes d’aquest 2018 és la demostració de cuina del xef Francesc Arumi, del Restaurant Can Jubany.

ÀUDIO: Entrevista a Didac Espasa, director de la Fira de la Tòfona

 

CONSULTA EL PROGRAMA D’ACTES