Cinquanta anys després, Fernando Martí, l’impulsor del primer Pessebre Vivent a la Cova de la Font Major de l’Espluga, ha donat el tret de sortida als tres dies de representacions del Pessebre Vivent d’enguany.

Martí va tallar la cinta inaugural acompanyat del president de l’Associació del Pessebre Vivent de l’Espluga, Xavier Lozano; el diputat electe al Parlament, l’espluguí Ferran Civit; l’alcalde de l’Espluga, David Rovira; l’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol; el rector de l’Espluga, Mn. Marcus Vinicius, i regidors del municipi.

Fernando Martí es va mostrar molt satisfet de poder inaugurar el Pessebre d’aquest 2017, tot destacant l’equip de persones que el fa possible. Quan el 2009 es van recuperar les representacions, Martí recorda: “Em va agradar molt que hi hagués joventut, que encara que no portin les arrels, s’agafen amb el treball, la companyia i l’agrupació”.

L’Espluga reviu la història del Nadal

Actualment, la proposta converteix el nucli històric del municipi en un entorn perfecte per emmarcar una quarantena d’escenes que es poden veure al llarg del recorregut d’uns 300 metres amb la participació d’uns 130 figurants. La representació del Pessebre d’enguany ha arrancat aquest dissabte 23 de desembre sorprenent a prop de 700 persones amb les figures congelades, nombrosos animals i un attrezzo autèntic i treballat. A més a més, el recorregut accedeix i permet veure els baixos de cases dels dos nuclis antics de l’Espluga.

El Pessebre Vivent de l’Espluga es representarà també aquest diumenge 24 i el dimarts 26 de desembre de 6 a 8 del vespre. L’organització preveu que es pugui igualar la xifra de 3.000 visitants de l’anterior edició. De fet, enguany s’ha estrenat la venda anticipada d’entrades que ja ha permès avançar la compra d’uns 1.000 tiquets d’accés. Aquesta mesura s’ha notat en la reducció significativa de les cues tant la de la venda d’entrades a la plaça de l’Església, com de la d’accés a les representacions.

RECULL D’IMATGES