L’impulsor i primer director del Pessebre Vivent de l’Espluga a mitjans dels anys 60, Fernando Martí, serà enguany l’encarregat d’inaugurar les representacions d’aquest any pels nuclis històrics de les antigues Esplugues Jussana i Sobirana, a l’Espluga de Francolí.

Fernando Martí, procedent d’una família de profunda tradició pessebrista i dioramista va ser l’ànima d’un dels primers Pessebres Vivents de Catalunya que va representar-se primer als entorns del Casal de l’Espluga, l’any 1964, fins que el 1967 va traslladar-se a la Cova de la Font Major. D’aquest esdeveniment se’n celebren enguany 50 anys.

Enguany, per primer cop en l’actual etapa, el Pessebre Vivent de l’Espluga es podrà veure durant 3 dies, el 23, 24 i 26 de desembre, amb diferents representacions que començaran a les 6 de la tarda i es faran cada mitja hora fins les 8 del vespre. A més a més, l’esdeveniment incorporarà un petit mercat d’alimentació i artesania local a la zona d’accés al recinte de representacions amb l’objectiu d’alleugerir el temps d’espera a les cues.