La jornada electoral a l’Espluga ha arrancat amb normalitat amb l’obertura del col·legi electoral puntualment a les nou del matí i l’assistència dels primers votants.

Les 5 meses s’han constituït sense cap incidència i el ritme de votacions ha estat l’habitual, sense cues significatives, però amb una afluència destacada d’apoderats de diversos partits polítics. En aquestes eleccions al Parlament de Catalunya a l’Espluga han estat convocades a les urnes 2.797 persones. Les darreres eleccions autonòmiques, celebrades l’any 2015, van acabar a l’Espluga amb la participació de 2.263 persones, un 79,96% del cens.

Tot i les eleccions atípiques d’aquest 21-D, la convocatòria també ha començat amb normalitat a la resta de la comarca. A Montblanc les nou meses electorals constituïdes han començat a rebre els vots dels votants més matiners a partir de les 9 del matí.

De fet, l’afluència de votants a la capital de la Conca ha estat constant des de primera hora del matí. Molts ciutadans han votat per anar a votar abans d’anar a treballar a primera hora. Cap al migdia fins i tot s’han registrat cues en algunes de les meses amb més votants. A Montblanc tenen dret a vot 5.267 persones. A les darreres eleccions autonòmiques, les del 2015, van votar 4.172 persones amb un 79% de participació.

PROGRAMACIÓ ESPECIAL DE L’EFMR

Aquest dijous vivim la jornada electoral a l’Espluga i la Conca de prop amb una programació especial. En directe, des del col·legi electoral i des dels estudis de l’emissora oferim una versió especial de l’Informatiu Diari a les 11, 15 i 19 h amb el desenvolupament de la jornada i les primeres dades de participació.

A les 20 h, l’EFMR encetarà el programa especial Eleccions 21-D presentat des de l’Estudi 1 de l’emissora i amb connexió directa amb el col·legi electoral de l’Espluga de Francolí amb la col·laboració de l’Espluga Audiovisual. El programa oferirà els resultats a la comarca i la crònica de la jornada. Alhora, amb una finestra oberta amb La Xarxa, també es repassaran els resultats generals i les reaccions dels principals líders polítics.