La CUP ha celebrat aquest diumenge a Montblanc l’únic acte de campanya a la Conca centrant el focus en el paper de la societat civil en el procés independentista, amb l’1 d’octubre i els dies posteriors com a màxim exponent. Tot i això, lamenten que l’endemà de la proclamació de la República les denominades estructures d’Estat no estaven fetes. De cara a les eleccions del 21-D sostenen la via unilateral com l’única sortida i aposten per exercir la sobirania des dels pobles i ciutats amb una societat i institucions compromeses. 

La CUP va explicar els seus plantejaments polítics al Claustre de Sant Francesc de Montblanc en una sala de les Corts Catalanes pràcticament buida, amb poc més d’una desena d’assistents. D’entrada, Roger Sosa, regidor de la CUP a Montblanc i candidat per les eleccions del 21-D a la Conca, resumia el camí que ha seguit el procés català destacant que no ha estat cosa només d’una sola persona i tancava la seva intervenció apostant per la via unilateral per construir la República. 

ÀUDIO: Roger Sosa, candidat de la CUP a la Conca, remarca que el procés ha estat un projecte col·lectiu

Lurdes Quintero, candidata de la CUP a Tarragona, va reivindicar el paper municipalista de la seva formació assegurant que “és des d’on es genera la transformació”. Quintero va ser crítica amb la proclamació de la República, ja que considera que no va ser prou ferma, mentre que les reaccions de l’Estat eren previsibles perquè, va apuntar, és hereu del franquisme. Per exemple, va exposar que la proclamació no va ser publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya  i tampoc es va enviar cap comunicat als parlaments de la resta del món. “L’endemà de la proclamació de la República ningú estava preparat”, va lamentar Lurdes Quintero. Alhora, criticava el fet “d’haver convertit Puigdemont en una estrella de cine”, ja que considera que “vam deixar tot el nostre destí en una sola persona”.

ÀUDIO: Lurdes Quintero, candidata de la CUP, lamenta com es va proclamar la República 

 

La cupaire va posar sobre la taula tres motius pels quals la CUP ha d’estar al Parlament de Catalunya. D’una banda, va destacar que ha estat el tensor i fiscalitzador imprescindible perquè tot acabés succeïnt, també considera que és l’única força feminista i transformadora. Finalment, Quintero va remarcar que la sobirania s’ha d’exercir des dels municipis.

ÀUDIO: Lurdes Quintero considera que la CUP ha estat clau per al procés independentista